NOS VoetbalAangepast

Zege baat Tottenham Hotspur niet

In de Engelse competitie waren bijna alle beslissingen al gevallen.

Alleen de strijd om de derde en vierde plaats lag nog open. Daar kwamen Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur voor in aanmerking.

Tottenham werd op de slotdag het kind van de rekening. Het moest zelf winnen en hopen op een misstap van de rivalen. De Spurs wonnen zelf op de valreep met 1-0 van Sunderland (goal Gareth Bale), maar Chelsea en Arsenal maakten geen fout.

Chelsea, woensdag winnaar van de Europa League, bleef derde dankzij een 2-1 zege op Everton en plaatste zich direct voor de Champions League. Fernando Torres werd met z'n eerste competitietreffer van 2013 een kwartier voor tijd matchwinner.

Nederlanders op schot in Engeland

Arsenal stelde de vierde plek veilig (voorronde Champions League) door een 1-0 zege bij Newcastle United. Laurent Koscielny schoot kort na rust knap raak.

Maar liefst vier Nederlanders waren op de slotdag trefzeker. Alexander Büttner en Robin van Persie, die voor het tweede jaar op rij Engels topscorer werd, scoorden voor Manchester United bij West Brom (0-3 en 2-4).

De landskampioen liet zijn vertrekkende trainer Sir Alex Ferguson wel enigszins zakken, want West Brom kwam met drie goals in de laatste tien minuten langszij: 5-5.

Met een prachtige knal in de kruising redde Ron Vlaar een punt voor Aston Villa tegen Wigan (2-2). Urby Emanuelson maakte de derde Fulham-goal tegen Swansea: 3-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl