NOS NieuwsAangepast

Groot politie-onderzoek Cothen

Er is kort voor 21.00 uur een lijkwagen aangekomen. De lijkwagen vertrok al snel weer, mogelijk om op een andere plek, buiten het zicht van de camera's, terug te komen, zegt verslaggever Jeroen Wollaars.

Schermen

Er is ook een duiker aanwezig. Dat wijst erop dat politie ook in het water onderzoek doet. Het Amsterdam-Rijnkanaal is afgesloten voor pleziervaart.

De politie heeft een groot gebied rond de vindplaats afgezet. Er zijn schermen neergezet, waardoor omstanders niet kunnen zien wat er gebeurt. De politie heeft een dringend verzoek gedaan aan mensen om niet naar Cothen te komen.

Identificatie

Een wandelaar vond de lichamen vanmiddag bij een afwateringsbuis in de buurt van het Amsterdam-Rijnkanaal. Sindsdien doet de politie er onderzoek. De vindplaats ligt op zo'n 10 kilometer van de plek waar de vader van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) dood werd gevonden.

De lichamen van de slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. Dat kan nog uren duren, zegt de politie. De politie wil niet zeggen of de slachtoffers kinderen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl