NOS NieuwsAangepast

Jackpot van $ 590 miljoen in Florida

In de Verenigde Staten is de jackpot van 590 miljoen dollar in de Powerball Loterij gevallen op een lot in Florida. Het is de hoogste prijs in de geschiedenis van de loterij. De prijs is gevallen op een ongedeeld lot.

Het winnend lot is gekocht in een supermarkt in het plaatsje Zephyrhills, maakte een woordvoerder van de loterij bekend. Ze zei niet of de winnaar zich al heeft gemeld.

De jackpot van de Powerball Loterij is niet de hoogste in de Amerikaanse geschiedenis, maar wel de hoogste prijs die op één lot valt. Vorig jaar viel in de Mega Millions Loterij een jackpot van 656 miljoen dollar, maar die moest door drie winnaars worden gedeeld.

Het was vrijwel zeker dat de jackpot eruit zou gaan, maar per lot was de kans op de jackpot slechts 1 op 175 miljoen. Toch stonden er zaterdag lange rijen gelukzoekers bij Amerikaanse benzinestations en supermarkten.

In een minimarkt in Chinatown in Los Angeles waar al twee keer loten zijn verkocht die goed waren voor 10 miljoen dollar, werden de toegestroomde klanten in twee rijen verdeeld: een voor de lotenkopers en een voor alle andere boodschappen. "Mensen uit de buurt denken dat ze hier meer kans op succes hebben", verklaarde één van de medewerkers.

De Powerball Loterij wordt gespeeld in 43 Amerikaanse staten, Washington D.C. en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl