NOS NieuwsAangepast

Obama, Erdogan bespreken Syrië

De Amerikaanse president Obama heeft in het Witte Huis gesproken met de Turkse premier Erdogan over de burgeroorlog in Syrië. Na afloop zeiden ze dat de VS en Turkije zullen blijven aandringen op het vertrek van de Syrische president Assad.

Obama en Erdogan gaven verder weinig duidelijkheid over de stappen die ze nog gaan zetten om een einde te maken aan het geweld in Syrië. Obama benadrukte dat eventuele actie van de VS er alleen zal komen in samenwerking met andere landen.

Turkije heeft de VS eerder gevraagd om nieuwe maatregelen te nemen tegen het Syrische regime. Erdogan ging daar tijdens de persconferentie niet verder op in en Obama ook niet.

Aanslagen

Het bezoek van Erdogan aan de VS komt kort na de bomaanslagen op de Turkse grensstad Reyhanli. Daarbij kwamen 46 mensen om het leven. De Turkse autoriteiten gaan ervan uit dat de Syrische regering erachter zit. Maar Syrië ontkent dat.

Turkije heeft bovendien steun uitgesproken aan de Syrische opstandelingen. Veel Turken zijn bang dat dat een reden kan zijn voor meer aanslagen in het grensgebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl