Slechte start VVV en Roda JC

Go Ahead Eagles heeft het eerste duel met VVV-Venlo in de play-offs voor een plaats in de eredivisie gewonnen. In de Adelaarshorst in Deventer werd het 1-0.

De nummer zeventien van de eredivisie liet de thuisploeg het spel maken en loerde op de counter.

De Eagles hadden vrijwel de hele wedstrijd de overhand, kregen ook legio kansen, maar faalden steeds in de afwerking.

Tien minuten voor tijd werden de Eagles alsnog beloond, toen Xandro Schenk de bal uit een corner hoog en hard inkopte.

De grootste kans voor VVV was al in de eerste helft. Guus Joppen raakte toen echter de lat. De Limburgers mogen zondag in de Koel proberen de opgelopen schade te repareren.

Roda JC niet voorbij De Graafschap

Ook eredivisieclub Roda JC had het lastig. De Graafschap kwam door een knap afstandsschot van Jansen op 1-0.

Na rust zette Roda op de Vijverberg, met Frank Demouge als speerpunt, een tandje bij: 1-1. Over dat resultaat mocht Roda niet klagen.

Volendam en Sparta winnen

FC Volendam en Sparta Rotterdam deden goede zaken met een uitzege. Volendam was MVV Maastricht met 1-0 de baas door een treffer van Brandley Kuwas.

Door een 4-2 zege bij Helmond Sport heeft Sparta een nog betere uitgangspositie.

Sparta stond bij rust al met 2-0 voor dankzij Gijs Luirink en Sandro Calabro en liep via Iliass Bel Hassani halverwege de tweede helft verder uit.

Davy Brouwers en Zarko Grabovac deden in de slotfase iets terug voor Helmond Sport, maar Mimoun Mahi had het laatste woord.