Zoektocht jongens Zeist gestaakt

Vrijwilligers kammen het bos uit»
Vrijwilligers kammen het bos uit Rienk Kamer / NOS

In Zeist hebben vanavond ongeveer 200 vrijwilligers gezocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. Er is opnieuw geen spoor van de jongens gevonden.

De vrijwilligers zijn met bussen teruggebracht naar de plek waar de zoektocht was begonnen.

Er is gezocht naar sporen op plaatsen die de moeder van de vermiste kinderen had aangewezen.

Afscheidsrit

De zoekactie concentreerde zich eerst op een stuk bos tussen de Driebergseweg en de Lageweg bij het Hertenkamp. Daarna was een bos tussen de Prinses Margrietlaan en de schaapskooi aan de beurt.

De politie heeft het idee dat de 38-jarige vader vorige week maandag een soort afscheidsrit door Nederland heeft gemaakt, voordat hij zelfmoord pleegde in de bossen bij Doorn. Vermoedelijk heeft hij plaatsen bezocht waar het gezin regelmatig kwam. Een van die plaatsen is Sittard, waar ook is gezocht.

Militairen

Tien gespecialiseerde militairen hebben opnieuw gezocht in de bossen van Doorn en Rhenen. Ze deden dat na een reeks nieuwe tips die bij de politie zijn binnengekomen. Deze zoektocht gaat dagen duren.

Burgemeester Naafs van de Utrechtse Heuvelrug heeft de vrijwilligers gevraagd om niet meer in het gebied te zoeken waar de mariniers bezig zijn.

Deel deze pagina

Video

  • video Zoektochten vermiste broertjes leveren niets op Nieuwe zoektochten naar de verdwenen broertjes Ruben en Julian hebben gisteravond niets opgeleverd. Er is... gezocht bij hun woonplaats Zeist en opnieuw in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug
  • video Opnieuw geen spoor van vermiste jongetjes Opnieuw is er een zoektocht geweest naar de vermiste broertjes Julian en Ruben. Ongeveer 200 vrijwilligers... kamden een aantal bospercelen in Zeist uit. De plekken waren aangewezen door de moeder. Het gezin kwam er vaak. Maar er was opnieuw geen spoor van de jongens.

Video en Audio

Meer video en audio