NOS SportAangepast

Rugblessure speelt Murray parten

Marcel Granollers heeft ten koste van Andy Murray de achtste finales van het Masters-graveltoernooi in Rome bereikt.

De Schot verloor de eerste set met 3-6, won de tweede via een tiebreak, maar gaf daarna op vanwege een rugblessure.

In de tweede set liep Granollers uit naar 4-1, maar Murray trok de stand na een behandeling aan zijn rug toch nog gelijk. In de tiebreak mocht Granollers op 5-4 serveren, maar de Schot won de set, om vervolgens alsnog op te geven.

Murray vreest voor zijn deelname aan Roland Garros, dat over anderhalve week begint. "Ik zou erg verbaasd zijn als ik daar kan spelen", zei de Schot. "Ik neem begin volgende week een beslissing."

Janowicz verrast Tsonga in Rome

Jerzy Janowicz zorgde in de tweede ronde voor een verrassing. De Pool won van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die als achtste geplaatst was: 6-4,7-6 (5).

Janowicz gunde de Fransman in de hele partij geen enkele breekkans en benutte zelf zijn enige kans, in de vijfde game van de eerste set.

In de tiebreak kon de Fransman een 2-3 achterstand nog naar een 5-4 voorsprong ombuigen, maar na een gemiste smashkans (via de netrand uit) kwam Janowicz op matchpoint (6-5) en die buitenkans liet hij niet lopen.

Hij stuit nu op Richard Gasquet, die hem bij hun enige eerdere ontmoeting, eerder dit jaar in Indian Wells, de baas was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl