NOS NieuwsAangepast

Overval op illegale bankier verijdeld

Het Openbaar Ministerie heeft vorige maand twee mannen aangehouden die vermoedelijk van plan waren om in Parijs een bankier te overvallen. Ze zouden hem een miljoen euro afhandig hebben willen maken.

Een van de verdachten is een 36-jarige Amsterdammer. Bronnen melden aan de NOS dat hij een lid is van de nieuwe motorclub No Surrender. Hij zou daar een 'sergeant at arms' zijn; degene die gaat over de beveiliging van de club. De andere verdachte is een 44-jarige Israëliër die in Nederland verblijft.

Witwassen

De twee bespraken vermoedelijk hoe ze hun slachtoffer bij zijn appartement in Parijs zouden opwachten. Daarna zouden ze hem een elektrische schok toedienen en hem opsluiten in de kofferbak van hun auto. Het OM haalde die informatie uit cryptische telefoongesprekken die de verdachten met elkaar voerden.

Het slachtoffer is een illegale bankier, of een 'underground banker' zoals het OM hem omschrijft. Dat is iemand die zich bezighoudt met witwassen en grootschalige geldtransporten.

De politie heeft de verdachten op 28 april aangehouden. Het overvalplan is nooit uitgevoerd. De voorlopige hechtenis van de twee is inmiddels verlengd met 30 dagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl