NOS NieuwsAangepast

Werkloosheid loopt verder op

Het aantal werklozen is in de maand april verder opgelopen. Volgens het CBS zit 8,2 procent van de beroepsbevolking zonder werk; dat zijn 650.000 mensen, 7000 meer dan in maart.

In de afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 19.000 werklozen per maand bij, vooral mannen.

In april bleef het aantal lopende WW-uitkeringen met 380.000 vrijwel gelijk aan het cijfer van maart. Het aantal aan jongeren tot 25 jaar verstrekte uitkeringen nam met 4 procent af. Aan 55-plussers werden in april juist 1,4 procent meer uitkeringen verstrekt.

Regio's

Regionaal en per sector lopen de ontwikkelingen uiteen. Zo daalde het aantal uitkeringen relatief sterk in de drie noordelijke provincies en was er een toename in de Randstad.

Net als in maart nam het aantal uitkeringen vooral af in seizoensgevoelige sectoren als de landbouw (-11 procent) en de bouw (-7 procent). De sectoren handel, gezondheidszorg, industrie en vervoer/opslag lieten opnieuw een toename zien van het aantal verstrekte uitkeringen.

Op onderstaande kaart zijn de lopende ww-uitkeringen per gemeente te zien. Klik of zoek op een gemeente om te bekijken hoe dit cijfer zich heeft ontwikkeld tussen januari 2009 en april 2013. De gegevens zijn verstrekt door het UWV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl