NOS NieuwsAangepast

"Nutricia levert China Nutrilon"

Nutricia verkoopt op grote schaal babymelkpoeder aan China, meldt De Telegraaf op basis van vrachtbrieven die de krant in handen heeft. Volgens de krant gaan de leveranties ten koste van Nederlandse baby's.

Uit de vrachtbrieven blijkt dat Nutricia in de eerste week van december zestien containers met Nutrilon naar China liet verschepen. Ze werden door Maersk naar Hongkong gebracht. Het wordt in de krant niet duidelijk hoeveel Nutricia voorheen aan China leverde, en hoeveel Nutrilon dit jaar al is verkocht.

Volgens de krant bevat een container 20.000 pakken Nutrilon. Begin december gingen er dus meer dan 300.000 pakken naar China. Die bevatten "genoeg melk om alle hongerige Nederlandse baby's wekenlang mee te voeden".

'Huilende moeders'

Nutricia verdient volgens De Telegraaf goed aan de leveranties. De Chinezen zouden voor Nutrilon drie keer de Nederlandse prijs betalen.

Een woordvoerder van Nutricia zegt in De Telegraaf dat de leveranties zijn bedoeld om te voorkomen dat Chinese 'melkrunners' in Nederland alle melkpoeder opkopen in de winkels. Maar uit een rondgang langs winkels blijkt volgens De Telegraaf dat de situatie in de supermarkten nog steeds dramatisch is en dat de winkels "nog dagelijks huilende moeders aan de kassa" krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl