Finaleplaats verrast Anouk niet

Zangeres Anouk is blij dat ze door is naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Op een persconferentie zei zij dat ze niet verrast was. "Het klinkt misschien wat arrogant, maar ik maakte me geen zorgen" , zei de zangeres.

Gisteravond was in Malmö (Zweden) de eerste halve finale. Anouk moest het met haar ballad 'Birds' opnemen tegen 15 andere kandidaten. Ook België, Moldavië, Litouwen, Ierland, Estland, Wit-Rusland, Denemarken, Rusland en Oekraïne zijn door. Voor Nederland bleef het lang spannend. De naam van Anouk werd als laatste bekendgemaakt.

Fantastisch

Ook de TROS is opgelucht dat Anouk door is. TROS-directeur Kuipers: "Dit is fantastisch, helemaal als je pas uit de laatste envelop komt. We hadden al bijna de angst dat het dit jaar opnieuw niet ging lukken.''

Het is voor het eerst in 9 jaar dat Nederland in de finale staat. De laatste keer was in 2004. Re-Union werd toen twintigste met het lied 'Without you'.

Zaterdagavond

Donderdag is de tweede halve finale. Zaterdagavond is de finale. Anouk treedt op in de eerste helft van het programma. Het is nog niet bekend op welke plek zij optreedt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl