NOS NieuwsAangepast

Vader broertjes typte afscheidsbrief

De vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian heeft op zijn computer een afscheidsbrief geschreven. Dit heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt.

In de brief zegt de vader dat hij het leven niet meer ziet zitten en ermee ophoudt. Een motief geeft hij niet. In de brief staat ook niets over de twee jongens.

De brief is op maandag 6 mei om 16.20 uur thuis in Vleuten geschreven. De vader had de jongens die ochtend om 09.30 uur bij de moeder in Zeist opgehaald. Hij zei dat hij met hen op vakantie naar Luxemburg zou gaan.

Gepind

De vader deed zijn betalingen meestal met zijn pinpas. Die dag heeft hij ongeveer 175 euro opgenomen.

Van dat bedrag is zo'n 45 euro teruggevonden. Wat hij met de rest heeft gedaan is niet bekend.

Route

Die avond zijn de jongens om 20.00 uur in Vleuten door een kennis voor het laatst gezien. Om 22.15 uur heeft de vader in Beek (L) nog getankt. De politie heeft vastgesteld dat de jongens toen nog in de auto zaten.

De vader heeft kort daarna nog gebeld met zijn vriendin om te zeggen dat hij in een hotel zat. Dat klopte niet, het telefoontje is vanuit de auto gedaan, heeft de politie vastgesteld.

Daarna is de vader vermoedelijk via de A73 weer naar het noorden gereden. Of de jongens toen nog in de auto zaten is niet bekend.

Gefilmd

Om 01.56 uur is zijn auto in Leersum door een bewakingscamera gefilmd. Hij heeft daar zijn auto gekeerd en is opnieuw langs de camera gereden.

Op de camerabeelden is te zien dat een andere auto achter hem reed. De politie wil graag met de bestuurder van deze auto spreken. De beelden worden vanavond getoond in Opsporing Verzocht.

Schoenen

De vader pleegde vorige week dinsdag zelfmoord. Hij werd om 08.00 uur gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat.

De politie is nog steeds op zoek naar een paar wandelschoenen van de vader. Hij had ze niet aan en ze zijn ook niet bij hem thuis of in zijn auto gevonden.

Bij het lichaam werden ook een deel van een sleepkabel en een spanband gevonden. De politie weet nog steeds niet wanneer de vader die heeft gekocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl