NOS NieuwsAangepast

Drugsbende opgerold in Rotterdam

Op woonwagenkampen in Rotterdam en Den Haag heeft de politie zes mensen opgepakt in een groot drugsonderzoek. De vijf mannen en een vrouw worden verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. De bende hield zich onder meer bezig met drugshandel, smokkel en witwassen.

Het onderzoek naar de groep startte twee jaar geleden. De politie had informatie gekregen dat er op grote schaal hennepkwekerijen werden geëxploiteerd. De afgelopen twee jaar zijn 33 kwekerijen opgerold, waarvan de politie denkt dat de bende erachter zit.

Drie van de gearresteerde mannen worden verdacht van drugssmokkel naar Engeland. Met de illegale handel zouden ze miljoenen euro's hebben verdiend.

Defensie

De politie heeft vandaag op vijftien plaatsen in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Moerdijk en Zwanenburg invallen gedaan. Bij de doorzoekingen was een speciaal team van Defensie aanwezig, dat met geavanceerd gereedschap verborgen ruimtes kan ontdekken. Zo werd een grondradar ingezet om tot enkele meters diep in de bodem te kunnen kijken.

Er zijn verschillende auto's, motoren en een jetski in beslag genomen. Ook zijn er twee vuurwapens gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl