NOS VoetbalAangepast

Cocu tekent voor vier jaar

Phillip Cocu is voorgesteld als nieuwe trainer van PSV. De 42-jarige oud-speler van de Eindhovenaren tekende een contract voor vier jaar.

Ernest Faber en Chris van der Weerden worden zijn assistent.

Cocu liet tijdens de persconferentie weten veel aan scheidend Dick Advocaat te danken. "Ik kon me in alle rust ontwikkelen". Cocu heeft er in ieder geval zin in: "Maar we hebben tijd nodig om te bouwen en talenten te laten instromen."

Investeren in jeugd

Tijdens de presentatie van Cocu maakte directeur Tiny Sanders bekend dat PSV nog meer gaat investeren in de jeugdopleidingen. Het budget op de Herdgang gaat 700.000 euro omhoog naar rond de vier miljoen euro. Dat zal ten koste gaan van de post spelerssalarissen, zei Sanders.

Welke spelers vertrekken of komen, kon technisch directeur Marcel Brands niet aangeven. "Maar er is geen pot geld voor nieuwe aankopen."

Klantenbinding

Volgens Sanders gaat PSV ook inzetten op een klantvriendelijker imago. Zo zullen "significant minder" besloten trainingen meer zijn en gaat de selectie in de schoolvakanties vaker in het stadion trainen.

Oud-olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband wordt voorzitter van een forum van PSV dat gaat onderzoeken hoe de club een beter imago kan krijgen.

"Met alle betrokkenen gaan we kijken naar de thema's cultuur en imago", vertelde Sanders op de persconferentie. Ook Mark van Bommel, na dit seizoen oud-speler, en voormalig voorzitter Jacques Ruts (1983-1993) maken deel uit van de commissie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl