Afgang PSV, rood Van Bommel

PSV heeft een mislukt jubileumseizoen in stijl afgesloten. In Enschede werd met 3-1 verloren van Twente.

Mark van Bommel maakte de afgang compleet met een rode kaart in wat later bleek zijn allerlaatste wedstrijd te zijn.

Twente kwam al snel op 1-0: Luc Castaignos scoorde met buitenkantje rechts in de verre hoek. Na een half uur profiteerde Nacer Chadli van een verkeerde uittrap van Boy Waterman, die even later werd vervangen omdat hij de bal hard in het gelaat had gekregen.

Dries Mertens benutte een strafschop (Atiba Hutchinson was neergelegd) en Dusan Tadic en Castaignos waren nog dicht bij de 3-1. Die viel tien minuten na rust: Willem Janssen schoof binnen na een goede actie van Chadli.

Van Bommel kreeg zijn tweede geel na een gemene overtreding op Tadic. Na het duel maakte Van Bommel bekend zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau te hebben gespeeld.