NOS NieuwsAangepast

Zoektocht bij ecoduct naar broertjes

De politie heeft vanmiddag bij een ecoduct in Rhenen tevergeefs gezocht naar de vermiste broers Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Het gebied was afgezet met linten, maar er is niks gevonden. Het was de eerste keer dat de politie weer een gebied doorzocht sinds eerder deze week een bos in Limburg werd uitgekamd.

Ook bij Doorn heeft de politie weer een stuk bos doorzocht. Agenten hadden honden en prikstokken bij zich, maar ook hier werd niets gevonden. Er werd op deze plekken gezocht omdat er "verstoringen in het landschap" waren gemeld en de politie elke tip uit voorzorg onderzoekt.

Op de Utrechtse Heuvelrug wordt door politie en vrijwilligers al een paar dagen gezocht naar de vermiste broers. Ook het speurwerk vandaag van zo'n 200 vrijwilligers bij recreatiegebied het Doornse Gat leverde niets op. Verdeeld in groepen kamden de vrijwilligers het gebied door waar de vader zelfmoord heeft gepleegd.

Vrijwilligers

Forensisch rechercheurs stonden klaar om snel ter plaatse te zijn als er sporen werden gevonden, maar hoefden niet in actie te komen. Een aantal plaatsen is door de politie nader bekeken, maar voor zover is ook hier niets gevonden.

Ruben en Julian zijn maandagavond voor het laatst gezien in de auto van hun vader. Ze waren toen in Zuid-Limburg. De auto en het lichaam van de vader werden dinsdag gevonden bij het Doornse Gat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl