NOS NieuwsAangepast

Overlevende Bangladesh knapt op

De vrouw die gisteren werd gered uit het puin van een ingestorte textielfabriek in Bangladesh, is aan de beterende hand. Dat hebben artsen van het ziekenhuis waar ze wordt verpleegd bekendgemaakt.

De 19-jarige Reshma Begum slaapt slecht en lijdt aan geheugenverlies en paniekaanvallen, vertelden haar artsen. Maar gezien de omstandigheden is haar lichamelijke conditie redelijk. De vrouw lag zeventien dagen onder het puin van de fabriek waar zij als naaister werkte.

Fotografen kregen vandaag toestemming om foto's maken van Reshma. Ze lag onder een laken en oogde vermoeid maar ook alert. De artsen hebben haar volledige rust voorgeschreven. Niemand mag haar vragen stellen over wat ze heeft meegemaakt.

Water en voedsel

Reddingwerkers vonden de vrouw diep onder het puin, lang nadat iedereen de hoop had opgegeven nog overlevenden te vinden. De vrouw kon overleven doordat er flessen water en gedroogd voedsel in haar buurt lagen.

Haar moeder en haar zuster hebben al die tijd gewaakt bij de rampplek. De vrouw kwam tweeënhalf jaar geleden uit haar geboortedorp naar de Bengalese hoofdstad Dhaka in de hoop daar werk te vinden. Ze woont er samen met haar zuster die in een andere kledingfabriek werkt.

In totaal zijn inmiddels zeker 1100 lichamen geborgen. Meer dan 2500 mensen konden gered worden uit het ingestorte gebouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl