NOS NieuwsAangepast

Vijftig man bij lawaaiprotest Wiels

Op het Zuidplein in Rotterdam hebben zo'n vijftig mensen de dood van de Curaçaose politicus Helmin Wiels herdacht. Ze deden dat met een lawaaiprotest, omdat Wiels "altijd veel ruchtbaarheid aan zijn meningen gaf".

Er was een brassband en mensen bliezen op fluitjes en sloegen met lepels op pannen. Het motto van de herdenking was 'Bèrdat ta pika lengua', Papiaments voor 'De waarheid doet pijn'.

Volgens de organisatie werd de bescheiden opkomst veroorzaakt door het slechte weer. Ook zouden veel mensen wegblijven omdat ze nog moederdaginkopen moesten doen.

Plasterk

Namens de Nederlandse regering was minister Plasterk van Koninkrijksrelaties aanwezig. Hij bezoekt komende week ook de begrafenis van Wiels op Curaçao. De uitvaartplechtigheid is dinsdag in een sportstadion op het eiland.

Gisteravond was er op Curaçao een stille tocht waar zo'n 4000 mensen bij aanwezig waren, onder wie premier Hodge en andere politici. Ze liepen van de kathedraal van Willemstad naar het strand waar Wiels afgelopen zondag werd doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl