NOS NieuwsAangepast

Zoektocht jongetjes voortgezet

Op de Utrechtse Heuvelrug wordt door burgers verder gezocht naar de vermiste broers Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. De afgelopen twee dagen werd er met in totaal 250 man ook al naar hen uitgekeken, maar dat heeft nog niets opgeleverd.

Vanochtend hadden zich op de parkeerplaats bij het Doornse Gat zo'n 150 mensen verzameld. De organisator zei eerder te rekenen op zeker 400 man.

Het is de bedoeling het gebied rond Doorn helemaal uit te kammen. In een aantal percelen is nog niet gezocht. Concrete aanwijzingen dat de jongens in het gebied zijn geweest, zijn er niet. De zoektocht wordt uitgebreid naar een gebied bij Amerongen.

Rechercheurs

De mensen die aan de zoektocht meedoen, hebben zich opgedeeld in groepen van enkele tientallen mensen. Die doorzoeken allemaal een deel van het gebied. De politie zoekt niet actief mee, maar is wel op de achtergrond aanwezig. Als er iets wordt gevonden, kunnen forensisch rechercheurs snel ter plaatse zijn om sporen veilig te stellen, aldus politiewoordvoerder Bernhard Jens.

Ruben en Julian zijn maandagavond voor het laatst gezien in de auto van hun vader. Ze waren toen in Zuid-Limburg. De auto en het lichaam van de vader werden dinsdag gevonden bij het Doornse Gat. De vader heeft zelfmoord gepleegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl