AD: enorme toename drugshandel

Door het weren van buitenlanders uit coffeeshops is de drugscriminaliteit in Noord-Brabant en Limburg enorm toegenomen. Dat meldt het AD op basis van cijfers van de politie en gemeentes.

Een jaar geleden besloot het kabinet om buitenlanders de toegang te ontzeggen tot coffeeshops in de drie zuidelijke provincies. Dat besluit werkt volgens de krant averechts.

Vooral Zuid-Limburg heeft te maken met meer drugshandel. Het aantal misdaden waarbij drugs in het spel waren, nam in zuidelijke plaatsen met een coffeeshop gemiddeld toe met ruim 30 procent. In Maastricht en Roermond verdubbelde of verdrievoudigde het aantal drugsincidenten.

Woonwijken

Inwoners van grensplaatsen met coffeeshops zeggen tegen het AD dat de overlast zich heeft verplaatst. Er lopen nu drugsdealers rond in woonwijken.

De gemeente Maastricht denkt niet dat er meer wordt gedeald op straat. Een woordvoerder zegt tegen het AD dat de stijging mogelijk wordt veroorzaakt doordat er een meldpunt voor burgers is en er meer politie rondloopt.

Gemeenten in Brabant en Limburg willen dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie duidelijk maakt hoe de drugsverkoop aan toeristen moet worden aangepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl