Cocu volgend seizoen trainer PSV

Phillip Cocu en Ernest Faber»
Phillip Cocu en Ernest Faber Pro Shots

Phillip Cocu is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van PSV.

Ernest Faber en Chris van der Weerden worden zijn assistenten.

Het trio zal begin volgende week gepresenteerd worden.

Cocu is momenteel trainer van de A1 van PSV en was aan het einde van het seizoen 2011/2012 al eens interim-coach na het ontslag van Fred Rutten.

Dick Advocaat, de huidige trainer die het na één seizoen alweer voor gezien houdt in Eindhoven, had voor zichzelf in december al besloten na dit seizoen te stoppen. "Ik vind het te zwaar. Zoals ik me nu voel, zal ik niet meer bij een club aan de slag gaan."

"We weten wat het probleem is bij PSV", aldus Advocaat, die op Hemelvaartsdag met PSV de bekerfinale tegen AZ met 2-1 verloor. "Er zal een aantal spelers vertrekken en daardoor komt er geld vrij. Ik denk dat Cocu, Faber en Van der Weerden wel weten wat ze daarmee willen".

Deel deze pagina

Video Advocaat (PSV) een dag na de verloren bekerfinale

  • video Advocaat weer even openhartig Dick Advocaat houdt op de Herdgang voor de laatste keer zijn perspraat in aanloop naar een eredivisieduel. De... coach neemt na het duel van PSV met FC Twente afscheid van de Eindhovense club. Nog een keer laat 'de kleine generaal' het achterste van zijn tong zien.
  • video Advocaat: PSV had andere prioriteiten Dick Advocaat evalueert het mislukte seizoen 2012/2013 en blikt terug op de voorbije winterstop, waarin PSV... op zoek was naar versterking. Zo hoopte Advocaat op de komst van AZ-speler Adam Maher en Espanyol-verdediger Héctor Moreno, maar het werd middenvelder Oscar Hiljemark.

Video Advocaat (PSV) direct na de verloren bekerfinale

  • video "Cocu en Faber weten wat ze willen" PSV-trainer Dick Advocaat laat zich na de met 2-1 verloren bekerfinale tegen AZ ontvallen dat Phillip Cocu,... Ernest Faber en Chris van der Weerden volgend seizoen de technische staf zullen vormen bij de club uit Eindhoven.
  • video Advocaat had al in december besloten PSV-trainer Dick Advocaat laat na de met 2-1 verloren bekerfinale tegen AZ weten dat hij al in december had... besloten na dit seizoen niet door te gaan bij de club in Eindhoven.

Video en Audio

  • » CL: Anderlecht - Arsenal Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 5445 keer afgespeeld
  • » CL: Loedogorets - FC Basel Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Loedogorets - FC Basel in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 2483 keer afgespeeld
  • » Kroos over de zege van Real Madrid Video De reactie van Real Madrid-speler Toni Kroos na de 0-3 zege op bezoek bij Liverpool.22 okt 2014, 2102 keer afgespeeld

Meer video en audio