NOS VoetbalAangepast

Moyes trainer Manchester United

Everton-coach David Moyes volgt Alex Ferguson na dit seizoen bij Manchester United op als trainer.

De vijftigjarige Schot bereikte overeenstemming over een zesjarig contract op Old Trafford.

Moyes, die net als Ferguson afkomstig is uit Glasgow, begon zijn trainerscarrière bij Preston North End, waar hij ook zijn loopbaan als speler afsloot. Hij maakte in 2002 de overstap naar Everton.

"Grote eer"

"Dit is een grote eer voor mij", reageerde Moyes op de website van Manchester United.

"Ik ben Sir Alex dankbaar dat hij me heeft aanbevolen voor deze baan. Ik besef dat het moeilijk is om de beste trainer ooit op te volgen. Maar deze mogelijkheid komt niet vaak voorbij. Ik kijk nu al uit naar het volgende seizoen."

Ook Ferguson liet weten dat hij gekend is in de keuze voor zijn opvolger. "We kwam al snel uit bij David Moyes toen we discussieerden over mogelijke kandidaten", zei hij over zijn landgenoot.

"Hij is integer en werkt hard. Ik volg hem al lang en hij was in 1998 ook in beeld om hier assistent-trainer te worden. Het leidt geen twijfel dat hij de kwaliteiten heeft die we verwachten van een trainer van United."

Ferguson met pensioen

Ferguson maakte woensdag bekend dat hij na 27 jaar zijn dienstverband als coach van de Mancunians beëindigt.

Met de club werd de Schot dertien keer landskampioen en won hij vijf keer de FA Cup, vier keer de League Cup, twee keer de Champions League, twee keer de wereldbeker voor clubs en één keer de Europa Cup II.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl