NOS NieuwsAangepast

Zoekactie Bunderbos hervat

De politie en het Korps Mariniers hebben de zoektocht naar de vermiste jongetjes Ruben (9) en Julian (7) hervat. De zoekactie in het Bunderbos bij Maastricht Aachen Airport werd gisteravond rond 22.00 uur gestaakt vanwege de duisternis.

Bij de zoektocht worden de zelfde eenheden ingezet als gisteren. Het bos wordt meter voor meter uitgekamd. Specialisten letten onder meer op veranderingen en oneffenheden in het landschap.

Afscheidsbrief

De broertjes uit Zeist worden sinds maandagochtend vermist. Hun vader is dood aangetroffen in een recreatiegebied bij Doorn. Hij heeft zelfmoord gepleegd.

De Telegraaf meldde vanochtend dat de vader een afscheidsbrief heeft achtergelaten. Die zou de politie ertoe hebben bewogen om in het bos bij Elsloo in Limburg te gaan zoeken. De politie wil niet zeggen of er een afscheidsbrief is gevonden, maar spreekt met klem tegen dat zo'n brief tot de zoektocht in Limburg heeft geleid. Waarom de actie wel is verplaatst naar Zuid-Limburg, wil de politie vooralsnog niet zeggen.

Amber Alert

De zoektocht naar Ruben en Julian begon dinsdagavond in Doorn. Later die avond stuurde de politie ook een Amber Alert uit.

Gisteren werd duidelijk dat de vader van de broertjes maandagavond nog heeft gepind bij een tankstation in Neerbeek, in Zuid-Limburg. Op bewakingsbeelden van dat tankstation was te zien dat de jongens op de achterbank van zijn auto zaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl