NOS NieuwsAangepast

Ploumen bespreekt melkpoeder

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel heeft het babymelkpoedertekort in Nederland besproken met de Chinese minister Zhi Shuping van Import en Export.

Volgens Ploumen heeft haar Chinese ambtsgenoot toegezegd hard te werken aan een oplossing voor het probleem. Er zijn geen concrete plannen aangekondigd.

Massaal

Chinezen kopen in Nederland massaal babymelkpoeder op om het naar China te sturen.

Minister Zhi gaf toe dat de bevolking minder vertrouwen heeft in melkpoeder van eigen bodem en dat Chinezen bereid zijn om meer te betalen voor Nederlandse babymelk.

Investeren

"Het is natuurlijk prachtig om te horen dat Nederlandse producten geliefd zijn in China, dat is goed voor de werkgelegenheid in ons land. Buitenlandse handel biedt binnenlandse banen.

Maar daarentegen kan dit niet ten koste gaan van de Nederlandse moeders en vaders die tegen lege schappen aanlopen", aldus Ploumen. Haar ambtsgenoot heeft haar gevraagd of Nederlandse bedrijven kunnen investeren in melkpoederfabrieken in China.

Nederland en China blijven in gesprek over de babymelkpoederproblematiek. Minister Ploumen is deze week in China op handelsmissie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl