NOS NieuwsAangepast

Syrisch internet weer bereikbaar

Syrië is weer aangesloten op het internet. Dat hebben Google en Renesys gezegd. De beide bedrijven houden de activiteit op het wereldwijde web in de gaten.

Ook de Syrische staatstelevisie bevestigde dat het internet het weer doet. Volgens de staatsmedia was de storing een gevolg van technische problemen. Welke problemen dat waren werd niet gemeld.

Sinds gisteravond lag het internet plat in Syrië. Geen enkele site was bereikbaar. De regering van president Assad zei vanochtend dat de opstandelingen het net hadden gesaboteerd. Maar deskundigen achtten dat uitgesloten en vermoedden dat de regering zelf al het internetverkeer onmogelijk maakte.

Geen militaire operaties

Afgelopen november was het internet in Syrië ook al enige tijd afgesloten. De opstandelingen zeiden toen dat Assad de blokkade had uitgevoerd als voorbode van een groot offensief. Maar voor zover bekend zijn er geen grote militaire operaties geweest.

De president zou volgens berichten met de nieuwe internetactie willen voorkomen dat er via het web berichten naar buiten zouden komen over nieuwe aanvallen op bolwerken van de opstandelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl