NOS NieuwsAangepast

Derde inval coffeeshop Maastricht

De politie heeft voor de derde opeenvolgende dag een inval gedaan in een coffeeshop in Maastricht. Dit keer viel de politie coffeeshop Smokey binnen.

Smokey is gevestigd op een boot die pal naast coffeeshopboot Mississippi ligt, waar de politie maandag binnenviel. Gisteren was coffeeshop Kosbor aan de beurt.

De politie heeft drie mensen aangehouden: naast de beheerder en een medewerker ook een 17-jarige Belg. Daarmee maakt de Smokey zich ook schuldig aan verkoop van drugs aan minderjarigen. Verder is een onbekende hoeveelheid drugs in beslag genomen.

Easy Going

De Maastrichtse coffeeshops verkopen sinds zondag weer drugs aan Belgen en Duitsers. Ze doen dit naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank in Maastricht. Die oordeelde vorige week dat coffeeshop Easy Going onterecht is gesloten door de gemeente omdat er drugs werden verkocht aan buitenlanders.

De coffeeshophouders voelen zich gesterkt door deze uitspraak. Ook in andere plaatsen verkopen coffeeshops weer hasj en wiet aan buitenlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl