NOS NieuwsAangepast

VVD: illegalenkwestie bespreekbaar

De VVD is bereid om nog een keer te praten over het al of niet strafbaar stellen van illegaliteit. Als PvdA-leider Samsom dat wil, dan is dat bespreekbaar, zeggen bronnen in VVD-kringen. "De illegalenkwestie is de VVD geen kabinetscrisis waard."

VVD-minister Schippers vindt dat de coalitiepartijen in gesprek moeten blijven over onderwerpen die hen verdelen. "We moeten proberen er samen uit te komen. Dit land kan niet iedere anderhalf jaar verkiezingen hebben", zei ze.

Samsom ligt onder vuur in de PvdA vanwege de kwestie. Het congres van de partij nam twee weken geleden met grote meerderheid een motie aan tegen het strafbaar stellen van illegaliteit. Die strafbaarstelling is wel afgesproken in het regeerakkoord.

PvdA-ledenraad

Zondag vindt er een extra ledenraad van de PvdA plaats in Utrecht. Daar wil Samsom toch steun krijgen voor zijn afspraak met de VVD. PvdA-lid Terphuis, die de motie op het congres indiende, zegt op Twitter dat hij gaat vragen of Samsom en partijvoorzitter Spekman nog voor zondag met de VVD over de illegalenkwestie willen praten.

Samsom zou zich tot dusver niet bij de VVD hebben gemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl