NOS NieuwsAangepast

"Blok-hypotheek complex en duur"

Verzekeraar Aegon gaat de nieuwe hypotheek uit het woonakkoord, de Blok-hypotheek, voorlopig niet aanbieden. Het bedrijf vindt de hypotheekvorm te complex en te duur. Aegon verstrekt ruim 7 procent van alle hypotheken.

Eerder was al duidelijk dat ook Delta Lloyd niet van plan is om de hypotheek aan te bieden. Marktleider Rabobank studeert nog op de hypotheek, zo ook SNS bank.

In het Financieele Dagblad zegt bestuursvoorzitter Niek Hoek van Delta Lloyd dat hij de Blok-hypotheek een te complexe hypotheekvorm vindt en eigenlijk niet uit te leggen aan mensen.

Duurder

Bij de Blok-hypotheek wordt er naast de hypotheek een tweede lening afgesloten, waarmee de maandlasten gedrukt worden. Uiteindelijk is de afnemer wel duurder uit en blijft bovendien na de looptijd met een schuld achter.

Hypotheekadviseurs lieten al weten hun bedenkingen te hebben bij deze hypotheekvorm.

Complex

ING heeft nog geen definitief besluit genomen, maar is ook niet enthousiast. "Ik vind het een complex product en we bestuderen nog of we het simpeler kunnen maken", zegt topman Jan Hommen. "Klanten willen geen complex product, en als klanten het niet willen heeft het ook geen zin om het aan te bieden."

Van de banken en verzekeraars lijkt vooralsnog alleen ABN Amro van plan om de hypotheek in de markt te zetten. Een woordvoerder zegt dat de bank bestudeert voor welke klanten de hypotheek geschikt zou kunnen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl