NOS NieuwsAangepast

Weer aanslag kandidaat Pakistan

In het noordwesten van Pakistan zijn bij een aanslag op een verkiezingskandidaat van een religieuze partij zeker twaalf mensen omgekomen. Er zijn tientallen gewonden. Het doelwit zelf zou ongedeerd zijn.

Een zelfmoordenaar op een motor blies zich op bij de auto van de kandidaat van de islamitische Jamiat Ulema-e-Islam-partij. De aanslag was in Doaba, in de aan Afghanistan grenzende regio Kurram. Wie achter de aanslag zit, is nog onduidelijk.

De straat op

Het is de tweede keer in twee dagen dat de Jamiat Ulema-e-Islam-partij doelwit is. Gisteren ontplofte bij een verkiezingsbijeenkomst een bom die het leven kostte aan 25 mensen. Ook toen was een vooraanstaand partijlid doelwit, maar hij bleef ongedeerd.

In Pakistan zijn zaterdag parlementsverkiezingen. De afgelopen tijd hebben de Taliban verscheidene aanslagen gepleegd. Meestal waren seculiere partijen en kandidaten doelwit, die het offensief van het leger tegen militanten in Noordwest-Pakistan steunen.

Correspondent Lucas Waagmeester, die voor de verkiezingen in Pakistan is, zegt dat veel groepen de verkiezingstijd aangrijpen om hun vijanden aan te vallen. "Partijen moeten de straat op en campagne voeren, dat maakt iedereen kwetsbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl