NOS NieuwsAangepast

Vermiste vrouwen na jaren terecht

Drie Amerikaanse vrouwen die al jaren werden vermist, zijn levend teruggevonden in de stad Cleveland. Ze zaten opgesloten in een huis niet ver van de plek waar ze voor het laatst waren gezien.

Een buurman belde de politie nadat hij met een van de vrouwen in contact was gekomen. Hij had geschreeuw gehoord. In het huis van de buren zag hij een vrouw die een panische indruk maakte. "Haal me hieruit. Ik ben hier al een hele tijd", riep de vrouw tegen hem.

Nadat hij de deur had opengebroken, zag hij dat zij een kind van een jaar of vier bij zich had. Op haar verzoek belde de buurman de politie.

Nog twee vrouwen

De bevrijde vrouw bleek Amanda Berry te zijn die in 2003 op 16-jarige leeftijd spoorloos was verdwenen. In het huis werden nog twee vrouwen gevonden.

Een daarvan is Gina DeJesus die in 2004 op 14-jarige leeftijd verdween. De andere is de 32-jarige Michelle Knight. Zij verdween al in 2002.

De vrouwen zijn in het ziekenhuis onderzocht. Ze verkeren in goede gezondheid, zegt de politie.

De 52-jarige bewoner van het huis en twee broers van hem zijn opgepakt. Volgens ooggetuigen waren er meer kinderen in het huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl