NOS NieuwsAangepast

Intimidatie bij sociale werkplaats

Bij de sociale werkplaats in Schiedam is structureel sprake geweest van belangenverstrengeling en intimiderend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Schiedam naar klachten van werknemers.

De medewerkers zeiden vorig jaar dat ze gepest en getreiterd werden. De directeur en vier leidinggevenden van de Berckenrode Groep Schiedam zijn vervolgens in november op non-actief gesteld. Ook werd toen besloten een onafhankelijk onderzoek in te stellen.

In het rapport staat dat de werknemers ernstig hebben geleden onder de bedrijfscultuur. Zo gaf de directeur het personeel bijnamen en scheldnamen en personeel dat ziek was moest zich toch melden op het werk. Ook zette de organisatie geen doventolken in terwijl vijftien medewerkers doof of slechthorend zijn.

Relatie

Volgens de onderzoekscommissie werd er ook tijdens werktijd alcohol gebruikt. Op een van de locaties van de sociale werkplaats was zelfs een bar. Op de werkkamers van de directeur en leidinggevenden zijn flessen drank aangetroffen.

Verder is duidelijk geworden dat de directeur een relatie had met de verzuimconsulent.

Volgens de commissie was het college van Schiedam op de hoogte van de meldingen, maar hebben de burgemeester en wethouders onvoldoende gereageerd.

Wat er met de directeur en de leidinggevenden gaat gebeuren zal binnen enkele weken bekend worden gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl