NOS NieuwsAangepast

Dodental Dhaka boven de 600

Nog altijd worden er lijken gehaald uit de puinhopen van de ingestorte textielfabriek in Dhaka. Het dodental staat nu op 610.

Het is niet bekend hoeveel mensen er nog worden vermist. Volgens de autoriteiten in Dhaka zouden er nog zo'n 100 mensen onder de puinhopen liggen, maar andere bronnen zeggen dat het er nog veel meer zijn.

Ingenieur

Inmiddels zijn negen mensen aangehouden, onder wie de eigenaar. Hij zou zijn fabriek hebben uitgebreid tot acht verdiepingen terwijl hij een vergunning had voor vijf.

Een ingenieur die bij die illegale bouw betrokken was, zit ook vast. Hij had het gebouw een dag voordat het instortte geïnspecteerd en de eigenaar gewaarschuwd dat het onveilig was. Maar die luisterde niet en dwong zijn arbeiders om aan het werk te gaan.

Trillingen

Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat de ramp in gang is gezet door de trillingen van vier generatoren. In combinatie met de trillingen van duizenden naaimachines in het complex zorgden die ervoor dat het gebouw instortte. De generatoren waren aangezet nadat de stroom was uitgevallen.

De ramp in de fabriek bij de hoofdstad Dhaka is de ergste in de geschiedenis van de kledingindustrie in Bangladesh.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl