Een dode bij treinongeluk België

Bij het treinongeluk in de Belgische plaats Wetteren is een dode gevallen. Er zijn 17 gewonden, zegt de woordvoerder van de gemeente. De gouverneur van Oost-Vlaanderen sprak eerder van 2 doden en 14 gewonden, maar dit blijkt onjuist.

De slachtoffers zijn omwonenden. Mogelijk hebben ze giftige dampen ingeademd. Van een aantal gewonden is de toestand kritiek.

Er was verwarring over het aantal slachtoffers. In eerste instantie leek er niemand gewond te zijn geraakt. Later op de dag bleek dat er toch mensen waren met ademhalingsmoeilijkheden.

Riool

Volgens NOS-correspondent Joris van Poppel kwamen er met het bluswater giftige stoffen in het riool terecht. "Die bleven eerst in het riool hangen. Later bleek dat er ook bij mensen thuis giftige dampen werden gemeten."

Pas daarna werden zo'n 300 omwonenden geëvacueerd. Zij zijn in een gemeenschapshuis opgevangen. Inwoners van de plaatsen Wetteren, Serskamp en Schellebelle moeten ramen en deuren dicht houden.

Gebrekkige communicatie

Belgische journalisten hebben kritiek op de gebrekkige communicatie. Zo is nog steeds niet bekendgemaakt hoeveel wagons de trein telde en welke stoffen daar in zaten.

Vannacht ontspoorde bij Wetteren, een plaats bij Gent, een goederentrein met zeer brandbare en explosieve chemicaliën.

De trein liep vannacht rond 02.00 uur uit de rails. Volgens de laatste berichten ontspoorden zes van de dertien wagons. De brand ontstond na een aantal explosies en ging gepaard met veel rook.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl