Fans klaar voor One Direction

Voor de Ziggo Dome in Amsterdam hebben de eerste fans van de populaire boyband One Direction zich verzameld. Het zijn vooral tienermeisjes.

"Er staan zo'n honderd meisjes op de brug onafhankelijk van elkaar te gillen", zegt NOS-verslaggever Onno Beukers. "Ze zijn erg zenuwachtig. Elke keer als er een deur opengaat, gillen ze weer harder."

Om tijdens het uitverkochte concert een plek vooraan te bemachtigen, staan er nu al tientallen mensen voor de deur van de concertzaal. Sommigen hebben stoeltjes meegenomen en veel mensen hebben eten bij zich. Er kunnen 17.000 mensen in de Ziggo Dome. De zaal gaat open om 19.30 uur.

Compensatie-ouders

De wachtende meisjes zijn tussen 12 en 16 jaar. "Af en toe zitten er wat compensatie-ouders tussen", zegt Beukers. "Het is wel duidelijk dat er een boyband komt. Weinig jongens, veel pubermeisjes."

De bandleden van One Direction hebben hun fans opgeroepen vandaag in het oranje naar hun concert te komen. "Veel fans hebben daar gehoor aan gegeven", zegt Beukers. "De helft hier loopt in oranje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl