Wilde kat duikt op in Limburg

De wilde kat werd gespot bij een dode ree»
De wilde kat werd gespot bij een dode ree Natuurmonumenten

In Zuid-Limburg is voor het eerst in jaren weer een wilde kat waargenomen. Volgens Natuurmonumenten is het de felis silvestris die de afgelopen maand enkele keren op de foto is vastgelegd.

Het dier ziet eruit als een gewone grijze huiskat met strepen. Maar zijn oren zijn korter, de staart is kleiner en hij staat minder hoog op zijn poten. Volgens Natuurmonumenten betekent de terugkeer van het roofdier dat het goed is gesteld met het Nederlandse landschap.

"Niet gevaarlijk"

De wilde kat is niet gevaarlijk voor mens of huisdier. Hij is erg schuw en jaagt vooral in open plekken in bossen, zegt Natuurmonumenten. Hij werd eerder al in 2006 waargenomen bij Vaals maar nog nooit zo duidelijk als nu, zegt de trotse boswachter.

"Toen we de geheugenkaart openden van de camera, zagen we eerst een hele mooie buizerd en toen de kat die bij een dood reetje zat. Het was een onwerkelijk gevoel van potverdikkeme we hebben beet."

Deel deze pagina

Audio

  • Boswachter: wilde kat is een zeldzame verschijning in Nederland In Zuid-Limburg loopt sinds kort weer een wilde kat rond. Dit roofdier was verdwenen uit Nederland, maar is in april een aantal... keren gesignaleerd. Dat heeft Natuurmonumenten vandaag bekendgemaakt. U hoort boswachter Maurice Mouthaan.

Video en Audio

Meer video en audio