NOS NieuwsAangepast

Meer dan 500 doden in Bangladesh

Het dodental na het instorten van een kledingfabriek in Bangladesh is opgelopen tot boven de 500. De afgelopen nacht zijn er weer tientallen lichamen onder het puin vandaan gehaald.

De zoektocht naar vermisten gaat door, maar de hoop dat er nog mensen levend uit het ingestorte gebouw worden gehaald, wordt steeds kleiner. Verschillende familieleden van vermiste kleermakers staan al dagen bij het fabrieksterrein te wachten op nieuws.

Aanhoudingen

Officieel worden 149 mensen vermist, maar er zijn ook veel hogere schattingen. De kledingfabriek had ruim 3000 werknemers, van wie er ongeveer 2500 zijn gered.

Inmiddels zijn er negen mensen aangehouden vanwege het instorten van het gebouw, onder wie de eigenaar. Deze Mohammed Rana zou zijn fabriek hebben uitgebreid tot acht verdiepingen terwijl hij een vergunning had voor vijf.

Constructie

Een ingenieur die bij de illegale bouw betrokken was, zit nu ook vast. Hij had het gebouw een dag voordat het instortte geïnspecteerd en Rana gewaarschuwd dat het onveilig was. De eigenaar luisterde niet en zette zijn arbeiders gewoon aan het werk. De politie wil van de ingenieur meer weten over de constructie van de fabriek.

De ramp in de fabriek bij de hoofdstad Dhaka is de ernstigste in de geschiedenis van de kledingindustrie in Bangladesh.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl