NOS NieuwsAangepast

Slayer-gitarist Hanneman overleden

Jeff Hanneman, een van de gitaristen van de metalband Slayer, is op 49-jarige leeftijd overleden. Hij had problemen met zijn lever.

Hanneman stond in 1981 aan de wieg van Slayer. Hij richtte de band op samen met zijn collega-gitarist Kerry King. Hun eerste album verscheen in 1983. Sindsdien verkocht de band alleen al in de Verenigde Staten 5 miljoen cd's.

De gitarist schreef onder meer de nummers 'Raining Blood' en 'Seasons in the Abyss'. Sinds 2011 trad hij niet meer op omdat hij leed aan een ernstige huidaandoening. Die liep hij op na een spinnenbeet.

Omstreden

Hanneman was ook omstreden. Hij was een verwoed verzamelaar van memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder symbolen van nazi-Duitsland. Critici meenden dat de 's' in het logo van Slayer lijkt op de letters die de Duitse SS gebruikte. Ook de adelaar die Slayer veelvuldig gebruikte als beeldmerk zou lijken op het wapen van het Derde Rijk. Een van hun bekendste nummers, 'Angel of Death', was gebaseerd op het leven van kamparts Josef Mengele.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl