NOS NieuwsAangepast

Weer bloedbad in Syrië: 50 doden

In het noordwesten van Syrië zouden bij een aanval van het regeringsleger van Assad-gezinde milities zeker vijftig doden zijn gevallen. De meeste slachtoffers in het dorp Bayda zouden zijn geëxecuteerd. Ook zouden mensen door messteken of verbranding om het leven zijn gekomen.

Een Syrische mensenrechtenorganisatie, die op Facebook dagelijks melding maakt van nieuwe slachtpartijen, zegt dat het dodental waarschijnlijk hoger ligt. De organisatie heeft berichten gekregen waarin van honderd slachtoffers wordt gesproken.

Mogelijk vergelding

Bayda ligt in een bergachtig gebied in het noordwesten van Syrië, op zo'n vijftig kilometer van de havenstad Tartus. In het dorp wonen vooral soennieten die deel uitmaken van het verzet tegen president Assad. In omliggende dorpen wonen alevieten die Assad steunen.

Bij gevechten in Bayda kwamen gisterochtend al zes regeringssoldaten om het leven. Mogelijk was het bloedbad daarvoor een vergelding.

De mensenrechtenorganisatie roept het Rode Kruis op om af te reizen naar Bayda. Dat bezoek zou duidelijkheid moeten brengen over de toedracht en de omvang van het bloedbad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl