NOS NieuwsAangepast

Opbrengst beursgang ING US lager

Bank en verzekeraar ING brengt vanmiddag een deel van de Amerikaanse verzekeringsdochter naar de beurs op Wall Street. De uitgifteprijs van een aandeel ING US is vastgesteld op 19,50 dollar. Dat is minder dan de 21 tot 24 dollar waar ING eerder van uitging.

Met de beursgang haalt ING 1,3 miljard dollar op. Het is de op één na grootste beursgang op Wall Street dit jaar. ING verkoopt 25 procent van de aandelen op de beurs.

De voorbije vier jaar is ING stevig aan het afbouwen. In ruil voor 10 miljard euro staatssteun moest de bank op last van Brussel kleiner worden.

Risico's

"Het bedrijf is aanmerkelijk kleiner geworden. We hebben zo'n dertig onderdelen afgestoten", zegt ING-topman Jan Hommen tegen de NOS. Hij vindt het goed dat het bedrijf van Brussel onderdelen moet verkopen, maar hij vindt het tempo waarin dat moet gebeuren te hoog.

"Ik had minder verliezen geleden op onderdelen en beter voor het bedrijf kunnen zorgen als we meer tijd hadden gehad."

Volgens Hommen is het risico dat ooit ING opnieuw staatssteun nodig heeft een stuk kleiner geworden. "Maar je houdt altijd risico's. Een bankbedrijf zonder risico's is onmogelijk. Maar we denken dat die risico's behoorlijk onder controle zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl