NOS WielrennenAangepast

AEA in beroep in zaak-Fuentes

Het Spaanse antidopingagentschap (AEA) gaat in beroep tegen de uitspraak in de zaak-Fuentes.

De instantie is het niet eens met het oordeel van de Madrileense rechtbank dat het bewijs tegen klanten van de dopingdokter - in de vorm van bloedzakken - niet zal worden vrijgegeven.

Op dit moment dreigt het mogelijke bewijsmateriaal te worden vernietigd. "Voor het Spaanse antidopingagentschap is het heel belangrijk dat de gehele waarheid boven tafel komt. Nu kennen we slechts een deel van de waarheid", aldus AEA-directeur Ana Muñoz tegenover de Associated Press.

"Noodzakelijk om namen te weten"

"We weten dat dokter Fuentes geen goede dokter is omdat hij behandelingen deed die slecht zijn voor de gezondheid van atleten. Maar aan de andere kant is het noodzakelijk om achter de namen van deze atleten te komen", stelt Muñoz.

De AEA kan op steun van het wereldantidopingagentschap WADA rekenen. De partijen zijn met elkaar in overleg over een beroepszaak en winnen hierbij advies in bij Spaanse juristen.

"De beslissing om de bloedzakken te vernietigen is zeer teleurstellend voor de WADA en de algehele strijd tegen doping", zegt directeur David Howman van de WADA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl