Bezorgde EU eist actie Bangladesh

De kleren die in de fabriek werden gemaakt, waren onder meer bestemd voor Europa»
De kleren die in de fabriek werden gemaakt, waren onder meer bestemd voor Europa EPA

De Europese Unie is "erg bezorgd" over de werkomstandigheden in Bangladesh. In een persverklaring schrijft EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton dat de EU maatregelen overweegt als de omstandigheden niet snel verbeteren.

De verklaring is een reactie op het drama van vorige week in Bangladesh, toen een gebouw met daarin een kledingfabriek instortte. Zeker 380 mensen kwamen daarbij om het leven.

Invoerrechten

De kleren die in de fabriek werden gemaakt, waren onder meer bestemd voor Europa, dat de grootste handelspartner van Bangladesh is.

Ashton denkt erover om Bangladesh meer invoerrechten te laten betalen, als de werkomstandigheden er niet snel verbeteren. Nu hoeft Bangladesh minder invoerrechten te betalen dan andere landen, omdat de EU een uitzondering maakt voor ontwikkelingslanden.

Deel deze pagina

Audio

  • Hans van Baalen: ga met Bangladesh werken in plaats van straffen op te leggen VVD-Europarlementariër Hans van Baalen vindt hogere invoerrechten voor Bangladesh geen goed idee. EU-buitenlandcoördinator... Catherine Ashton dreigt daarmee als de werkomstandigheden in het land niet verbeteren.

Video en Audio

Meer video en audio