NOS NieuwsAangepast

Máxima draagt Nederlands ontwerp

Koningin Máxima droeg bij de inhuldiging in de Nieuwe Kerk een jurk en cape in de kleur Royal Blue van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. De jurk met sleep heeft een flinterdunne laag van chiffon, opengewerkte motieven en is rijkelijk geborduurd. Máxima droeg bijpassende schoenen in een suède van Royal Blue.

Modejournaliste Josine Droogendijk is zeer te spreken over de keuze voor de jurk en cape.

Ook de lange avondjurk met een 'off-shore shoulderline' die Máxima draagt tijdens de koningsvaart is van Taminiau.

Vereerd

Zelf zegt Taminiau op zijn Facebookpagina zeer vereerd te zijn met de opdracht. "Toen ik werd gevraagd om deze jurk te mogen ontwerpen voelde ik me vooral nederig. Voor mij is het een jongensdroom die uitkomt: het mogen kleden van de koningin van Nederland. Ik voel me trots dat ik als Nederlandse ontwerper een bijdrage mag leveren aan dit mooie moment."

Verder droeg Máxima het orde lint en ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw. De gouden tiara stamt uit 1867 en was een geschenk van koning Willem III aan koningin Emma. Hij is alleen gedragen door koninginnen.

Natan

Vanochtend bij de abdicatie en de balkonscène droeg Máxima een jurk van de Belgische ontwerper Edouard Vermeulen van Natan. Hij vertelde op Radio 1 dat hij heel dankbaar is voor de opdracht voor de jurk. Die is gemaakt van stof uit Istanbul, die Máxima van prinses Beatrix heeft gekregen.

De ontwerper maakte ook de blauwe jurkjes van de prinsesjes bij de inhuldiging. De stof van hun jurkjes was hetzelfde, maar de ontwerpen waren verschillend. De meisjes hebben zelf een tekening gemaakt van hoe ze eruit moesten komen te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl