NOS NieuwsAangepast

Eigenaar pand Dhaka in het nauw

Een gerechtshof in Bangladesh heeft de regering opdracht gegeven onmiddellijk beslag te leggen op de bezittingen van een van de eigenaren van het ingestorte gebouw.

In de voorstad van Dhaka waar het gebouw instortte, protesteerden vandaag duizenden mensen. Ze eisten de doodstraf voor de eigenaren van het pand.

Het protest, in Savar, verliep gewelddadig. Betogers kwamen in botsing met de politie en meer dan honderd mensen raakten gewond, meldden media in Bangladesh. Toen betogers door een cordon rond het gebouw probeerden te breken, werden ze door agenten met stokken weggeslagen.

Bengalen

De rechter die uitspraak deed in de zaak beval dat de financiële tegoeden van de eigenaren worden bevroren. Het geld zou ten goede moeten komen aan de Bengalen die in de kledingfabriek in het gebouw werkten.

Het dodental staat zes dagen na de instorting van het gebouw op 386. In de fabriek werkten meer dan 3000 mensen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er aan het werk waren toen het pand instortte. Er zijn zo'n 2500 onder het puin vandaan gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl