NOS NieuwsAangepast

Man gedood bij luchtaanval Israël

Israël heeft in de Gazastrook met een luchtaanval een man gedood. Israël zegt dat het doelwit een militant van al-Qaida was. Palestijnse medische bronnen zeggen dat een motorrijder gedood is; twee mensen zouden gewond zijn geraakt.

Hamas zegt dat het slachtoffer een politieman is. Volgens de Israëlische televisie was de gedode man onlangs betrokken bij een raketaanval op de Israëlische stad Eilat.

Militair antwoord

Premier Netanyahu waarschuwde twee dagen geleden nog dat Israël met een militair antwoord zal komen op de raketbeschietingen vanuit de Gazastrook.

Afgelopen weekend voerde Israël ook een luchtaanval uit in Gaza. Toen werd onder meer een wapenopslagplaats getroffen, verklaarde het leger. Bij die aanval vielen geen slachtoffers.

Eerste gerichte liquidatie

De luchtaanval van vandaag was de eerste gerichte liquidatie van Israël in de Gazastrook sinds Israël en Hamas in november een staakt-het-vuren overeenkwamen. Dat bestand werd gesloten na acht dagen van zware gevechten, waarbij 170 Palestijnen en zes Israëliërs (twee militairen en vier burgers) omkwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl