Vitesse rekent af met Willem II

Nadat PSV en Feyenoord in de strijd om de tweede plek al met ruime cijfers hadden gewonnen, heeft ook Vitesse geen fout gemaakt.

De ploeg uit Arnhem won thuis met 3-1 van Willem II, dat op een wonder moet hopen om zich te handhaven.

Na een prachtige aanval belandde de bal via Patrick van Aanholt bij Mike Havenaar, die al na negen minuten scoorde. Wilfried Bony zorgde een kwartier later op aangeven van Theo Janssen voor 2-0, waarna Vitesse kans op kans kreeg, maar voor rust niet meer wist te scoren.

Direct na rust liet Marco van Ginkel de 3-0 aantekenen, waarna Vitesse de teugels liet vieren. Willem II kreeg zelfs wat kansjes en bij één daarvan was Genaro Snijders trefzeker.

Door de nederlaag staat Willem II vier punten achter VVV-Venlo, de nummer zeventien van de ranglijst. Volgende week moeten de Tilburgers op bezoek bij koploper Ajax, dat dan kampioen kan worden.