NOS NieuwsAangepast

Eigenaren fabrieken Dhaka vast

In Bangladesh heeft de politie twee eigenaren opgepakt van kledingfabrieken die waren gevestigd in het ingestorte gebouw bij de hoofdstad Dhaka. Het dodental door de instorting staat inmiddels op 324.

De twee worden beschuldigd van "dood door nalatigheid". De eigenaren van de kledingfabrieken zouden werknemers hebben gedwongen om toch aan het werk te gaan, hoewel een dag eerder zichtbare scheuren in het gebouw verschenen.

Premier Sheikh Hasina van Bangladesh had de bevolking eerder beloofd dat de schuldigen zullen worden opgepakt en bestraft. Het acht verdiepingen tellende gebouw stortte woensdag in.

Puin

De eigenaar van het gebouw wordt ook gezocht door de politie, maar hij houdt zich schuil. Hij zou na het verschijnen van de scheuren een ingenieur hebben geraadpleegd, maar diens waarschuwingen vervolgens hebben genegeerd.

De reddingswerkzaamheden gaan nog steeds door. Er worden nog steeds mensen levend onder het puin vandaan gehaald. In totaal zijn ruim 2200 mensen naar buiten gevlucht of gered na de instorting.

In het gebouw werkten 3100 mensen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen aan het werk waren op het moment van de instorting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl