NOS NieuwsAangepast

Hof oordeelt over Robert M.

Het gerechtshof in Amsterdam doet vandaag uitspraak in het hoger beroep tegen Robert M., die vorig jaar werd veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs voor het misbruiken van 67 kinderen. Het Openbaar Ministerie eist, net als in eerste aanleg, 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De advocaten van M. vinden dat hun cliënt een kortere celstraf moet krijgen; ze zeggen dat M. dan sneller kan beginnen met zijn tbs-behandeling. Ook zijn ze van mening dat een deel van het bewijsmateriaal onrechtmatig verkregen is; de doorzoeking van het huis van M. zou onrechtmatig zijn geweest.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Voor het hoger beroep werkte Robert M. mee aan een nieuw psychiatrisch onderzoek. Eerder werd hij door het Pieter Baan Centrum verminderd toerekeningsvatbaar bevonden. Uit het tweede onderzoek kwam dezelfde conclusie.

De advocaten van M. vinden ook dat M. strafvermindering verdient voor zijn medewerking aan het onderzoek. Het OM wijst op de grote schade die M. heeft aangericht en stelt dat M.'s medewerking aan de zaak daar geen verandering in brengt.

Het hof in Amsterdam doet om 10.00 uur uitspraak.

De uitspraak is vanaf 10.10 uur te volgen via Journaal 24. De uitzending heeft een vertraging van 10 minuten.

Tweets van @ilanNOS

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl