NOS NieuwsAangepast

Van Miltenburg schrikt van verwijt

Kamervoorzitter Van Miltenburg van de VVD kreeg vanavond van CDA-fractievoorzitter Buma het verwijt dat zij de Kamerprocedure een bepaalde kant op stuurde. Hij verweet haar "erg sterk sturend in een bepaalde richting" op te treden.

Van Miltenburg was zichtbaar aangedaan door dit verwijt. "Ik voel me een beetje onheus bejegend. Als ik u het gevoel heb gegeven sturend op te treden dan bied ik u mijn nederige excuses aan." Zij schorste de vergadering en verliet de zaal.

Fraude

De aanvaring vond plaats tijdens een overleg in de Kamer over het debat met staatssecretaris Weekers. De oppositiepartijen waaronder het CDA wilden Weekers nog vanavond aan de tand voelen over de toeslagenfraude door Bulgaarse bendes. Daar voelden regeringspartijen VVD en PvdA weinig voor. Zij vinden een debat over twee weken snel genoeg.

De oppositiepartijen hadden Weekers om een feitenrelaas gevraagd, omdat zij wilden weten of hij op de hoogte was of had moeten zijn van de grootschalige fraude met zorg- en huurtoeslagen. Weekers moest om 19.00 uur met een antwoord komen maar liet weten meer tijd nodig te hebben. Het feitenrelaas moet nu van de Kamer op 4 mei klaar zijn. Het debat is vervolgens op 14 mei, als de Kamer terug is van reces.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl