NOS NieuwsAangepast

Jeugddetentie voor doden meisje

De rechtbank in Rotterdam heeft twee jongens uit die plaats tot een jaar en bijna een jaar jeugddetentie veroordeeld. De twee zijn samen verantwoordelijk voor de dood van een meisje van 17.

De zaak baarde veel opzien. Het meisje werd vorig jaar augustus dood gevonden in een bosje in de buurt van het Sparta-stadion.

Anders dan het Openbaar Ministerie is de rechtbank van mening dat er sprake was van moord. "De bedoeling was dat zij seks zouden hebben met het meisje, haar zouden beroven van haar twee mobiele telefoons en dat ze haar dan zouden doden", zegt de rechtbank.

Messteken

Tot een verkrachting is het niet gekomen. Het meisje rende weg toen de jongens haar begonnen te slaan. De twee zijn toen achter haar aangerend en een van hen stak haar vele malen met een mes.

De rechtbank acht het bewezen dat de oudste verdachte (16) het meisje 24 keer heeft gestoken en heeft gewurgd. Hij krijgt de maximale gevangenisstraf voor jeugdigen: een jaar jeugddetentie.

Jeugd-tbs

De jongste verdachte (15) moet 10 maanden naar een jeugdgevangenis. Hij is schuldig aan het medeplegen van moord, maar heeft zelf geen geweld gebruikt.

De twee kregen ook jeugd-tbs opgelegd. Dat betekent dat ze minimaal 2 jaar in een inrichting worden behandeld.

Diefstal

Een derde minderjarige verdachte werd veroordeeld voor diefstal met geweld met de dood tot gevolg, omdat hij alleen bij de beroving en niet bij het ombrengen van het meisje aanwezig was.

Hij kreeg 12 maanden jeugddetentie, waarvan 2 voorwaardelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl