Dortmund haalt uit tegen Real

Borussia Dortmund heeft in de halve eindstrijd van de Champions League het eerste duel met Real Madrid overtuigend gewonnen: 4-1.

Robert Lewandowski was met vier treffers de gevierde man in Dortmund.

Borussia opende sterk en werd direct gevaarlijk. Marco Reus stuitte op Diego Lopez, maar twee minuten later scoorde Lewandowski alsnog na een prachtige voorzet van de veelbesproken Mario Götze, die dinsdag meldde Dortmund voor Bayern te gaan verruilen.

Real was lang onzichtbaar, maar op slag van rust werd het toch 1-1.

Vlak nadat de Duitsers vergeefs (en onterecht) bij arbiter Björn Kuipers om een penalty gebedeld hadden, blunderde Mats Hummels en op aangeven van Gonzalo Higuaín scoorde Cristiano Ronaldo.

Uitblinker Lewandowski op schot

Dortmund had de tegengoal snel van zich afgezet en ging na de rust vrolijk verder met aanvallen. Lewandowski eiste daarin nadrukkelijk een hoofdrol op.

Twee keer belandde een mislukt schot voor zijn voeten en twee keer speelde de Pool zich in een mêlée van spelers knap vrij en rondde hij schitterend af; de eerste beheerst, de tweede snoeihard.

Met een net zo hard geschoten (en makkelijk gegeven) strafschop maakte Lewandowski zijn en Borussia's kwartet vol.

De schade had voor Real nog groter uit kunnen vallen. Lopez redde echter knap op uitstekende inzetten van Ilkay Gündogan en opnieuw Lewandowski, waardoor de return in Madrid nog net geen formaliteit is.